De mange forskellige slags te

Der findes simpelthen ikke noget som en god kop te. Jeg elsker at komme hjem efter lang dag på arbejdet og koble helt af med en kop velsmagende te. Det er en rigtig god måde at komme helt ned i gear på. Ofte laver en hel kande, og for mig er det vigtigt at have en god tekande. Jeg har også en fin tehætte, så teen holder på varmen lidt længere. 

Lige for tiden har jeg kastet min kærlighed på grøn te, som har en let og frisk smag. På denne hjemmeside: https://www.carstensens-tehandel.dk/te-the.html, finder du et bredt udvalg af grøn te, som også har forskellige naturlige smagsaromaer. 

Grøn te er lavet af blade fra den oprindelige teplante Camellia Sinensis. Bladene tørres og rulles, hvilket betyder, at de lige bliver twistet et par gange om sig selv. Grøn te skal laves ved 75-80 grader i trække i ca. 2-4 min. Trækker den for længe, kan den godt blive ret bitter. 

Faktisk er det kun te, som er lavet på bladene fra teplanten Camellia Sinensis, som må kaldes for te. Det drejer sig om grøn te, sort te, hvid te og Oolong te. Sort te er egentlig det samme som grøn te, her er bladene bare oxideret, så de får den sorte farve og lidt kraftigere smag. Hvid te er meget mild og cremet i smagen. Den laves af små skud, som kommer tidligt på foråret, inden busken går i blomst. Oolong te er en blandning mellem grøn te og sort te og er rigtig god, hvis du synes grøn te er lidt for fersk, og at sort te er lidt for kraftig. 

Temperatur og trækketid er ret afgørende for smagen på din te. Derfor er det en god idé at tjekke op på, hvor lang tid din te skal trække. Sort te skal laves ved 90-95 grader og trække i 2-5 min. Hvid te skal laves ved 80-85 grader og trække i ca. 2-4 min. Oolong te skal laves ved 80-85 grader og trække i mindst 4 min. Denne te kan godt trække længere, fordi koffeinindholdet ikke er særlig stort, og derfor bliver teen ikke bitter af at trække længe. 

 

by