Prioriter firmaarrangementerne – forudsætning for en sund virksomhed

Overskriften trækker måske fronten en anelse skarpt op, men min pointe holder. Jeg er helt klart af den overbevisning, at firmaarrangementer er med til at bevirke, at medarbejderne kan danne, skabe og vedligeholde relationer på tværs af afdelinger og geografi – i uformelle rammer, hvor det daglige hierarki ikke på samme måde gælder. Derfor mener jeg, at arrangementer som for eksempel en firmafest er selve forudsætningen for, at arbejdsmiljøet og -kulturen kan blomstre og understøtte den kommercielle forretningsdel. 

Motiverede medarbejdere er lig med en sund forretning

De fleste arbejdspladser har efterhånden fået øjnene op for, at medarbejderne på alle måder er virksomhedens vigtigste aktiv. Det er dem, der udgør selve grundlaget for det produkt eller den ydelse, I leverer og lever af. Dermed på ingen måde sagt, at du skal se dem som en maskine eller et produktionsapparat. Det er mennesker, du har med at gøre. Og dem vinder man ikke bare ved at kaste løn efter dem. 

Nej, der skal mere til i disse moderne tider, og de virksomheder, som ikke allerede har indset dette, kommer før eller siden til det – alternativt kan de godt forberede sig på at dreje nøglen om og lukke biksen. Heldigvis prioriterer vi i høj grad sammenholdet og relationerne på vores arbejdsplads. Vi lever efter et mantra om, at motiverede medarbejdere er lig med og en forudsætning for, at vi i det hele taget har en eksistensberettigelse. 

Hvis I også ønsker at prioritere jeres medarbejdere (hvem har ikke lyst til det?), kan det desuden være en god idé at afholde en firmafest eller lignende et andet sted end virksomhedens adresse. Det giver bare mere plads og frihed til ikke at forbinde det med arbejdet og hverdagen. Vi gør for eksempel brug af muligheden for at leje lokalerne hos Turbinehallen (https://turbinehallen.dk/hvad-kan-vi/firmafest/). Så slipper vi for at stå for noget som helst, hvilket er meget rart.