Støt verdens fremtid

Regnskovene rundt omkring i verden er stærkt truet, og for hver der går, bliver der fældet mere og mere. Dyrene i regnskovene risikerer at miste deres hjem, og der er mange planter, som er truet af udrydning. Verdens overforbrug har sat sine dybe spor, og efterspørgslen efter træ har aldrig været større. Men naturen kan ikke nå at følge med. Der bliver ikke plantet lige så meget skov, som der bliver fældet, og det er problematisk for vores jordklode. Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, og derfor bliver pladsen på jorden mere og mere trang. Men det er vigtigt, at vi lader nogle steder på jorden stå urørt hen, så jorden har nogle hvilerum, hvor der er ikke er menneskelig indflydelse. 

Hjælp regnskoven mod udrydning

Det er netop det organisationen Verdens Skove kæmper for. De gør et stort arbejde i at beskytte verdens skove og specielt regnskoven. De støtter de lokale organisationer, som arbejder med de lokale i at beskytte regnskoven imod fældning. I den forbindelse har du nu også mulighed for at gøre noget. På Verdens Skoves webshop på https://www.verdensskove.org/ er det muligt at købe regnskovscertifikater. Når du køber et regnskovscertifikat, støtter du Verdens Skove økonomisk, som sender pengene videre til de lokale organisationer. De lokale organisationer har en større mulighed for at gå i direkte dialog med befolkningen og myndighederne, som står for en stor del af fældningen. Udover den aktive kamp er der også en stor del forbyggende arbejde. Undervisning og information er en stor del af arbejdet, så lokal befolkning kan blive bedre oplyst om, hvorfor de skal lade regnskoven stå. 

En regnskovscertifikat er også en oplagt gaveide, hvis du mangler en gave til en, som har alt. Med certifikatet kommer der et fint kort, hvor der står, at du har fået et regnskovscertifikat. Det er helt sikkert en gave, som vil bringe glæde.