Sydens sol gavner

Det har altid været moderne på en eller anden måde at rejse sydpå. Det var godt for et skrøbeligt helbred at komme til Italien for at lade op, og klimaet betød mere, end man nok den gang forstod. Men det var også et sted for kunstnere at samle. Lyset og landskabet gav grobund for de mest fantastiske malerier på gennem tiden. Så det har bare altid stået som et kulturcenter af rang, og der er rig mulighed for stadig at opleve det hele tæt på, da Italien næppe stopper med at være et yndet turistmål på nogen måde.

En anden form for turisme

Turisme behøver dog ikke kun at være Peterskirken, Colosseum, kanalerne i Venedig og alt det andet, for Italien er så meget mere end bare det. Italien er stadig – som så mange andre – et landbrugsland. Der produceres den fineste hvedemel til pasta og bagværk, oste der er friske, og dem, der tørres, lækre vine, citroner og meget andet, der er noget helt særligt. Hvert lille område har sit eget køkken med retter, der er helt deres egne, og som desværre aldrig er kommet udenfor landets grænser.

Så jeg måtte rejse til dem i stedet, og hvorfor ikke kombinere det med den mest spændende form for ferie, nemlig https://www.localliving.dk/agriturismo-i-italien/. Det var for mig en øjenåbner at opleve det hele indefra og se, hvordan det hele bliver til. Og selvfølgelig også at smage på det hele, både i løbet af dagen, men også til aften, hvor det kom på bordet.

Nye venner

Velkomsten var også helt fantastisk. Noget mere varmblodig end den, der er ved en dansk håndtryk. Jeg følte mig som den søn, der endelig var kommet hjem, og jeg blev bare en del af familien, mens jeg var der. Det var meget specielt, og jeg kan ikke vente på at rejse igen. Sydpå til et bedre klima.