Tapet er mere moderne end nogensinde før

Sjældent har der været så meget fokus på skandinavisk design og indretning, som der er lige for tiden. Det er en idé og en tilgang til vores hjem, som vi har meget kær herhjemme, og som vi elsker at udvikle, men også at nyde. Nyeste skud på stammen er, hvordan man integrerer spændende valg af tapeter med den skandinaviske indretning. Det betyder at tapet er kommet ganske i meget i fokus, hvilket også er grunden til, at vi her kommer med tre (ny-)klassiske bud på, hvordan du kunne gribe valget af tapet an i dit hjem – og selvfølgelig hvilken effekt det vil have. Udover disse tre forslag finder du desuden et væld af inspirationsrige artikler om tapet og indretning på denne blog af tapeteksperten.

 

Hvid vægge: Et sikkert valg

Er der én ting, som er et sikkert valg, når det kommer til tapet, så er det hvide tapetserede vægge. Disse er en sand klassiker i typiske danske hjem, og det er der da heller ikke noget at sige til. Det gode ved hvid tapet er, at det ikke udelukker andre valg i hjemmets indretning, og at der således at plads til masser af muligheder i rummet. Du sætter dig ikke fast på en bestemt farveskala, ligesom at du ikke lukker af for lyset på nogen måder. Tværtimod, så giver hvide vægge så meget lys som muligt, hvilket mange af os foretrækker, nu når vintrene er mørke og lange.

 

Én væg i anden farve

Ligesom at det et sikkert valg med hensyn til indretning og udtryk i rummet at vælge hvide vægge, så er det heller ikke dumt at give én væg et andet udtryk. Især ikke, hvis de andre vægge forbliver hvide. Med denne kombination kan du nemlig trække noget helt særligt ud af rummet, ligesom at én farvet væg også giver mulighed for at fremhæve bestemte elementer i rummet. Mange bruger denne løsning til at fuldende farvepaletten i rummet, da én væg kan komplimentere bestemte møbler. Har du eksempelvis en særligt flot sofa, som dog ikke harmoniserer alt for godt i farven, så kan du netop udnytte en farvet tapetvæg til at fuldende sammenhængen.

 

Fototapet med motiv

En sidste løsning, som også er blevet mere moderne, er fototapeter. Disse tapeter er geniale til at sætte en bestemte stemning i et rum, hvis rummet bruges til noget særligt. Har du eksempelvis en garage, et kontor eller et køkken, hvor du ikke føler, at stemningen er helt den rette, så er et fototapet det rette valg. Med køkkenet som eksempelvis, så vil man gerne have at rummet inviterer til at lave mad i. Den følelse kan du trække ind i rummet med et fototapet med et motiv, som stemmer overens med idéen om mad og friske og naturlige produkter.